header image
standard-title Θαλάσσιος Τουρισμός

Θαλάσσιος Τουρισμός

Μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο, το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, φυσικά και δεν μπορούν παρά να αποτελούν πρωταρχικό κομμάτι σε αυτά που προσφέρει η Λευκάδα στους επισκέπτες της.

Τόσο στις άγριας ομορφιάς απέραντες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού όσο και στις ανατολικές μικρές φιλόξενες ακτές του, ο θαλάσσιος τουρισμός αποκτά νόημα και ουσία στο νησί που γνωρίζει καλά πώς να ψυχαγωγεί δημιουργικά τους επισκέπτες του.

Μαρίνα Λευκάδας

21_1

Πανοραμική άποψη της Μαρίνας Λευκάδας

Στην πόλη της Λευκάδας από το 2002 λειτουργεί μια από τις πιο σύγχρονες μαρίνες της Μεσογείου, χωρητικότητας 620 σκαφών, παρέχοντας υψηλού επιπέδου παροχές στους πελάτες της.

Η Μαρίνα διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις καθώς και γραφεία ενοικίασης σκαφών, ιατρείο, Λιμενική Αστυνομία, πρατήριο καυσίμων, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, κέντρο εκδηλώσεων που φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, εστιατόρια, καφέ και εμπορικό κέντρο. Ταυτόχρονα αποτελεί έναν όμορφο χώρο περιπάτου ανάμεσα στα γεφυράκια και στους κήπους της, με θέα τα ιστιοπλοϊκά και την πόλη της Λευκάδας.

Οι παροχές της, πέρα από τη φιλοξενία και την ενοικίαση σκαφών, περιλαμβάνουν επίσης τεχνικής φύσης υπηρεσίες που αφορούν την ανέλκυση ή την καθέλκυση σκαφών, την συντήρηση ή την επισκευή τους. Η μαρίνα της Λευκάδας λειτουργεί όλο τον χρόνο.

Χαρακτηριστικά Μαρίνας

Χωρητικότητα: 620 σκάφη
Μέγιστο μήκος: 46 μέτρα
Μέγιστο βύθισμα σκάφους: 3.6 μέτρα
Θέσεις σκαφών 2530 μέτρα: 28
Θέσεις σκαφών άνω των 30 μέτρων: 11
VHF: 69

Παροχές και υπηρεσίες που διαθέτει:

• Ηλεκτρικό • Νερό • Πρόγνωση Καιρού • Λήψη Αλληλογραφίας • Τηλεφωνικοί Θάλαμοι • Επισκευές • Χερσαίος Χώρος Εναπόθεσης Σκαφών • Γερανός • Γερανογέφυρα • Γλύστρα • Δύτης • Τουαλέτες • Ντους • Σταθμός καυσίμων • Σούπερ μάρκετ • Εστιατόριο • Καφετέρια • Κατάστημα ναυτιλιακών ειδών • Καθαριστήριο • Πισίνα • Ενοικίαση σκαφών • Ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων • Λιμεναρχείο • Γραφείο Υποδοχής • Κινητή τηλεφωνία • Ταξί • Mini bus • Αποθηκευτικοί χώροι • Στάθμευση αυτοκινήτων • Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο • Μπαρ • Καταστήματα • Παιδική χαρά • Βάση υδροπλάνων • Ξενοδοχείο • Σταθμός άντλησης βιολογικών και πετρελαιοειδών καταλοίπων.

Περισσότερες πληροφορίες [εδώ].

Μαρίνα “Οδυσσέας” στο Βαθύ Μεγανησίου

Η μαρίνα Μεγανησίου

Η μαρίνα Μεγανησίου – Φωτογραφία: tripinview.com

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 και βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού στο Βαθύ Μεγανησίου. Έχει χωρητικότητα 72 θέσεων και διαθέτει υψηλού επιπέδου παροχές στους πελάτες της.

Διαθέτει 24ωρη δυνατότητα ελλιμενισμού και απόπλου, ηλεκτρικό, νερό, πρατήριο καυσίμων, δυνατότητα ανακύκλωσης ορυκτέλαιων, WiFi, πλυντήρια ρούχων, ντουζ, τουαλέτες, cafe και bar, τροφοδοσία, catering, σούπερ μάρκετ, δυνατότητα ενοικίασης οχημάτων, δωρεάν μεταφορά από και προς το Μεγανήσι, συντήρηση σκαφών, φύλακα, γυμναστήριο, κατάστημα ειδών ναυσιπλοΐας και ανταλλακτικών.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται γήπεδα τένις και μπάσκετ.

Περισσότερες πληροφορίες [εδώ].

Λιμάνια Λευκάδας

Το λιμάνι της Νικιάνας από ψηλά

Το λιμάνι της Νικιάνας από ψηλά

Η νοτιοανατολική πλευρά της Λευκάδας, διαθέτει μια σειρά από λιμάνια και φυσικά αγκυροβόλια στα οποία μπορούν ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη να φιλοξενηθούν με ασφάλεια.

Λιμάνι στη Λυγιά: Μικρό λιμανάκι που διαθέτει δυνατότητα ελλιμενισμού, ψαροταβέρνες και καφέ. Σε μικρή απόσταση υπάρχουν παντοπωλεία, φαρμακείο και φούρνοι.

Λιμάνι στη Νικιάνα: Μικρό λιμανάκι που διαθέτει δυνατότητα ελλιμενισμού, ταβερνάκια και καφέ και είναι κοντά στο κέντρο του οικισμού όπου υπάρχουν παντοπωλεία, φαρμακείο και μαγαζιά για είδη πρώτης ανάγκης και ΑΤΜ.

Λιμάνι στο Νυδρί: Πολυσύχναστο λιμάνι και κέντρο θαλάσσιων δραστηριοτήτων και αθλημάτων. Διαθέτει δυνατότητες ελλιμενισμού, παροχής καυσίμων και μηχανικών επισκευών. Μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και καφέ είναι στη διάθεσή σας. Επίσης, διαθέτει καταστήματα όλων των ειδών, φαρμακεία και ιατρεία, όπως επίσης τράπεζα και ΑΤΜ.

Λιμάνι στο Βλυχό: Βρίσκεται μέσα σε κλειστό προστατευμένο όρμο και υπάγεται στο Πρόγραμμα “Προστασία των υγρότοπων των νησιών της Ελλάδας” της WWF Ελλάς (του 2007). Στο κεντρικό σημείο του λιμανιού υπάρχει πλωτή αποβάθρα και διαθέτει θέσεις ελλιμενισμού. Στο λιμάνι υπάρχουν ταβέρνες και καφέ, παντοπωλεία και φαρμακείο. Στην είσοδο του οικισμού και στη θέση Στενό υπάρχουν καρνάγια για επισκευές πλοίων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για ντουζ και χρήση πλυντηρίου.

Λιμάνι στα Σύβοτα: Λιμάνι μέσα σε πολύ κλειστό κόλπο στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Έχει πλωτή αποβάθρα και δυνατότητα για ντουζ και χρήση πλυντηρίου. Στο λιμάνι υπάρχουν ταβέρνες και καφέ, παντοπωλεία και άλλα καταστήματα.

Λιμάνι στη Βασιλική: Το νοτιότερο λιμάνι του νησιού, ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός που κρατά τη γραφικότητα του. Στην περιοχή είναι υπό κατασκευή αγκυροβόλιο. Διαθέτει εστιατόρια, καφέ και καταστήματα κάθε είδους, φαρμακείο, ιατρείο και ΑΤΜ. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό των windsurfer.

Ιστιοπλοΐα

Ιστιοπλοΐα στην Λευκάδα

Η Λευκάδα, με την ενδιαφέρουσα και γεμάτη εναλλαγές ακτογραμμή της, τα πάμπολλα μεγάλα και μικρότερα νησάκια στα ανατολικά της και τους μικρούς ορμίσκους της, αποτελεί έναν παράδεισο για όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα. Πολλές από τις παραλίες της είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα και αποτελούν πρόκληση να τις ανακαλύψεις και να τις απολαύσεις. Στη μαρίνα, αλλά και σε πολλά λιμανάκια της (Νυδρί, Βλυχό, Σύβοτα κ.λ.π.) υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας

naytikos omilos_new

Ο ΝΟΛ ξεκίνησε την λειτουργία του το 2003 και εδρεύει στη μαρίνα της Λευκάδας. Στον Όμιλο λειτουργούν Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης και Σχολή Ιστιοπλοΐας Παίδων.

Ο ΝΟΛ διοργανώνει κάθε χρόνο, από το 2011, Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης με την ονομασία Μαρίνος Ζαμπάτης, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας διεξάγεται ανατολικά του νησιού από την Λυγιά μέχρι το Μεγανήσι.

Περισσότερες πληροφορίες [εδώ].

Κρουαζιέρα

Κρουαζιέρα στην Λευκάδα

Κρουαζιέρα στην Λευκάδα

Οι ημερήσιες κρουαζιέρες στη Λευκάδα αποτελούν αγαπημένη συνήθεια πολλών επισκεπτών του νησιού. Μέσα από αυτές τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τα νησάκια και την ακτογραμμή της Λευκάδας.

Από την πόλη της Λευκάδας υπάρχει η δυνατότητα ναύλωσης πλοίων για ημερήσιες ή εβδομαδιαίες εκδρομές στο νησί της Λευκάδας και τα γύρω νησιά.

Από το Νυδρί οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες καθώς υπάρχουν πολλά σκάφη που διοργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες/εκδρομές στα κοντινά νησιά και στις παραλίες της δυτικής ακτής, με πολλές επιλογές προγραμμάτων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Από την Βασιλική μπορείτε να μεταβείτε με πλοιάρια στις μαγευτικές παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί καθώς και στην μικρή αλλά πανέμορφη παραλία Αγιοφύλι.

Ιστιοσανίδα (windsurf)

windsurf

Η Λευκάδα κρατά μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στο συγκεκριμένο θεαματικό άθλημα, διαθέτοντας μια από τις δέκα καλύτερες πίστες στον κόσμο και τις τρεις καλύτερες της Ευρώπης. Πρόκειται για τον κόλπο της Βασιλικής στα νότια του νησιού. Αλλά και η παραλία των Μύλων και του Αγίου Ιωάννη, στα δυτικά της πόλης της Λευκάδας, κατέχουν μια εξίσου σημαντική θέση στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων σέρφερ.

Πολλές σχολές και καταστήματα εξοπλισμού βρίσκονται στη διάθεση των αθλητών και όσων θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος.

Στο νησί έχει φιλοξενηθεί δυο φορές το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Windsurfing freestyle (EFPT.net), το 2010 και το 2015 στον κόλπο της Βασιλικής και την παραλία του Αγίου Ιωάννη, με συμμετοχές εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ευρώπη. Επίσης, διοργανώνεται Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θαλάσσιων Σπορ στον κόλπο της Βασιλικής, όχι όμως με ετήσια συχνότητα.

Kitesurfing

photo: active-photos.com

photo: active-photos.com

Ένα από τα πιο θεαματικά θαλάσσια αθλήματα που συνδυάζει windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding είναι το kitesurfing.

Tο 1999 μια παρέα Ιταλών ανακάλυψε ότι στην παραλία των Μύλων, στα δυτικά της χώρας του νησιού, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ανέμου για το άθλημα και από τότε η παραλία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του.

Καταδύσεις

lefkada diving

Κατάδυση στην Λευκάδα – Φωτογραφία: Φώτης Καφέτσης

Ο βυθός αποτελεί ένα υπέροχο τόπο εξερεύνησης και χαρίζει μοναδικές εικόνες και εμπειρίες αλλά χρειάζεται έμπειρη καθοδήγηση και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στη Λευκάδα υπάρχουν οργανωμένα καταδυτικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στη Βασιλική, το Νυδρί και τη Νικιάνα και δίνουν τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μαθημάτων για ερασιτεχνική ή επαγγελματική ενασχόληση με το άθλημα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα μέλη των κέντρων προσφέρουν και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους καθαρισμούς ακτών και βυθού που διοργανώνονται συχνά με την πρωτοβουλία τοπικών και άλλων συλλόγων.

Ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής και βαρκών

Βόλτα με φουσκωτό στα νησάκια της Λευκάδας

Βόλτα με φουσκωτό στα νησάκια της Λευκάδας – Φωτογραφία: lefkasribs.gr

Από την μαρίνα της Λευκάδας, τη Λυγιά, τη Νικιάνα, το Περιγιάλι, το Νυδρί, το Βλυχό, την παραλία του Δεσίμι, τα Σύβοτα και τη Βασιλική υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών αναψυχής, με ή χωρίς skipper, για κρουαζιέρες στα γύρω νησιά, ή και μικρών ταχύπλοων βαρκών για ημερήσιες θαλάσσιες διαδρομές στις κοντινές παραλίες και τα νησάκια.

Άλλα θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες

Water sports στο Νυδρί

Water sports στο Νυδρί – Φωτογραφία: watersportsinlefkada.gr

Το να είσαι στην παραλία αποτελεί από μόνο του έναν τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο, το να υπάρχουν και εναλλακτικές δημιουργικές δραστηριότητες πέρα απ΄ την ηλιοθεραπεία σαφώς και είναι προτιμότερο.

Στο Περιγιάλι, το Νυδρί, στην παραλία του Μικρόγιαλου και την Βασιλική υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές αθλημάτων, με άρτιο εξοπλισμό και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που θα κάνουν τις ώρες σας στην παραλία αξέχαστες.

Δίνεται η δυνατότητα ενασχόλησης με θαλάσσιο και εναέριο σκι, με μαθήματα ιστιοσανίδας και κατάδυσης, αλλά και υπέροχες ώρες διασκέδασης με φουσκωτά παιχνίδια όπως fly-fish, tubes, banana, crazy-sofa, big mable, κ.α.

error: Alert: Content is protected !!