Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Ορισμός ακτίνας
post-title Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στις Αλυκές Καρυωτών

Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στις Αλυκές Καρυωτών

Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στις Αλυκές Καρυωτών

Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στις Αλυκές Καρυωτών

Η Λευκάδα της μουσικής! Ο μαγευτικός Λουδοβίκος των Ανωγείων σε μια υπέροχη συναυλία στον ατμοσφαιρικό χώρο των αλυκών του Αλέξανδρου στους Καρυώτες.

Στις 21 Ιουλίου 2017 στις 21.30. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρυωτών.

Οι πρώτες Αλυκές ιδρύθηκαν την περίοδο των Τόκκων στο νησί και πρώτη φορά μνημονεύεται εμπόριο αλατιού το 1415. Βρίσκονταν κοντά στην σημερινή τοποθεσία της Μαρίνας της Λευκάδας και είχαν έκταση 500 στρέμματα. Αποτελούνταν από 26 αλοπήγια ή τηγάνια και τροφοδοτούσαν με αλάτι την Βενετία και άλλες πόλεις. Έπαψαν να λειτουργούν το 1948.

Οι Νέες Αλυκές (Αλεξάνδρου) δημιουργήθηκαν από τους Ενετούς το 1688 στο σημερινό χωριό Καρυώτες απέναντι από το νησάκι Φόρτι (Οχυρό Αλέξανδρος), με έκταση 54 στρέμματα και 34 τηγάνια. Έπαψαν να λειτουργούν το 1989. Τα απομεινάρια των Νέων Αλυκών (του Αλεξάνδρου) μπορείτε να επισκεφτείτε στρίβοντας αριστερά προς την παραλία των Καρυωτών λίγο πριν το μέσο του χωριού. Εκεί υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.

Το 1993 ο χώρος των Αλυκών αλλά και των συνοδευτικών οχυρωμάτων του Αλεξάνδρου (Φόρτι) και Κωνσταντίνου (Φορτίνο) κηρύχτηκαν ως διατηρητέα ιστορικά μνημεία.

Οι Αλυκές αποτελούν ιδιαίτερης σημασίας υγρότοπους. Οι Αλυκές του Αλεξάνδρου βρίσκονται στην παραλία του χωριού Καρυώτες. Οι Αλυκές, λόγω της συνύπαρξης σε αυτές όλης της διαβάθμισης περιβαλλοντικών συνθηκών, επιτρέπουν την πληθυσμιακή αύξηση ολιγάριθμων ειδών, εξειδικευμένων σε αφιλόξενα ακραία περιβάλλοντα και συνεισφέρουν στην διεύρυνση της ποικιλότητας οργανισμών. Οι Αλυκές του νησιού λοιπόν κατατάσσονται μεταξύ των σημαντικών για ορνιθοπανίδα βιοτόπων. Κυριότερος τύπος χλωρίδας που επικρατεί είναι φυτοπλαγκτόν και φύκη καθώς και αλόφυτα.

 

error: Alert: Content is protected !!