header image
standard-title Σύλλογοι & Σωματεία

Σύλλογοι & Σωματεία

Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας

filarmoniki_etairia_lefkadas

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας ιδρύθηκε το 1850 από επιφανείς Λευκαδίτες με επικεφαλής την Λαίδη Ντορίνα (Χρυσούλα) Καλκάνη-Πετριτσοπούλου, γυναίκα φιλόμουση και προοδευτική, τον Εθνικό Ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Πάνο Στεφανίτση (εισοδηματία) και άλλους.

Είναι το αρχαιότερο σωματείο στην περιοχή και η δεύτερη χρονολογικά ιδρυθείσα Φιλαρμονική στην Ελλάδα. Στην διάρκεια του μακρού της βίου γνώρισε μέρες δόξας και απέσπασε πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Το 1864 παιανίζει για την Ένωση των Επτανήσων, το 1896 συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1906 παίρνει μέρος στην Μεσολυμπιάδα (μοναδική φιλαρμονική από τα Επτάνησα) και το 1983 της απονέμεται το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

Πρώτη η Φιλαρμονική μας, τον περασμένο αιώνα, παρουσίασε θέατρο και άλλες αξιόλογες εκδηλώσεις. Επωμίσθηκε την πνευματική και καλλιτεχνική κίνηση του τόπου μας και δεν ανέστειλε τις δραστηριότητες της ακόμη και σε πολύ δύσκολες για το νησί και την πατρίδα μας περιόδους.

Στεγάζεται σε κτήριο στην παλιά πόλη της Λευκάδας και φιλοξενεί μικρό μουσείο στον ισόγειό του.

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.filarmoniki.gr

Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών

elm

H ΕΛΜ είναι το μοναδικό επιστημονικό σωματείο της Λευκάδας που από το 1970 μέχρι και σήμερα συμβάλλει στην μελέτη του Λευκαδικού παρελθόντος, κινητοποιώντας και συντονίζοντας τις επιστημονικές δυνάμεις που υπηρετούν τις επτανησιακές και τις λευκαδικές σπουδές, με επιτυχία όπως φαίνεται από το οργανωτικό έργο της (24 συνέδρια και συμπόσια και πλήθος ημερίδες αφιερωματικές και επετειακές) και το εκδοτικό έργο της (67 βιβλία).

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://lefkadika.gr/

Ορφέας Λευκάδας

orfeas-lefkadas

Ο Μουσικοφιλολογικός Ομιλος Λευκάδας “ΟΡΦΕΥΣ 1937” ιδρύθηκε το 1937 και είναι ένα σωματείο με πλούσια πολιτιστική δράση και προσφορά. Γι’ αυτήν την πολυσχιδή του δράση και προσφορά τιμήθηκε το 1993 με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

Η πρώτη εμφάνιση της Μαντολινάτας έγινε τον Ιανουάριο του 1938 αποτελούμενη από 40 άτομα. Από τότε και για 35 χρόνια αποτελεί ένα από τα ενεργότερα τμήματα του Ομίλου και εμφανίζεται ανελλιπώς υπό την διεύθυνση αξιόλογων αρχιμουσικών και με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Ορφέα. Το Νοέμβριο του 1973 δυνατός σεισμός καταστρέφει το κτίριο του Ορφέα και με την βροχή που ακολούθησε καταστρέφεται μεγάλο μέρος του υλικού. Το 1982 και μετά από πολλά χρόνια απουσίας η νεοσυσταθείσα Μαντολινάτα επανεμφανίζεται υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Γράψα. Την δεκαετία του 1990 την διεύθυνση της Μαντολινάτας αναλαμβάνει ο Αντρέας Σγουρόπουλος. Την Μαντολινάτα συνοδεύουν 15 παιδικές φωνές. Από το 2000 μέχρι το 2010 αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος της Μαντολινάτας λόγω καταστροφής των οργάνων. Τον Δεκέμβριο του 2010 και με στόχο την διατήρηση και την προβολή της Επτανησιακής μουσικής παράδοσης το Δ.Σ. του Ορφέα αποφασίζει την επαναλειτουργία της ιστορικής Μαντολινάτας. Τον Δεκέμβριο του 2014 αγοράζονται μουσικά όργανα. Η Μαντολινάτα υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Μικτής Χορωδίας Κωνσταντίνου Τσίντζα ξεκινάει τις πρόβες τον Ιανουάριο του 2015 και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου δίνει την πρώτη συναυλία με την συνοδεία της Μικτής Χορωδίας του Ομίλου.

Το χορευτικό τμήμα του ΟΡΦΕΑ ιδρύθηκε το 1960, με σκοπό την διάσωση και διατήρηση των χορών, των τραγουδιών και των δρώμενων του νησιού, της Επτανήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Διαθέτει πλούσια ιματιοθήκη με φορεσιές από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Η κατάρτιση αυτών που διδάσκουν, που συνεχώς ασχολούνται με την έρευνα των χορών, είναι η εγγύηση ενός άριστου τεχνικά αποτελέσματος, πάντα μέσα στα πλαίσια της παράδοσης.

Είναι το κεντρικό σημείο που συναντιούνται όσοι αγαπούν τους Ελληνικούς χορούς και προβληματίζονται μεθοδικά γι’ αυτούς. ΄Ηταν ένα από τα τρία χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας και μέχρι σήμερα εμφανίζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Εχει λάβει μέρος σχεδόν σε όλα τα Φεστιβάλ του Ελλαδικού χώρου και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ουκρανία και Μάλτα), αποσπώντας πρώτα βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και κολακευτικά σχόλια. Το 2012 ο ΟΡΦΕΑΣ συμπλήρωσε 75 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς και 50 χρόνια συμμετοχής του Χορευτικού στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας.

Ο Όμιλος διατηρεί ακόμη τμήμα παιδικής χορωδίας, τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων και Κινηματογραφική Λέσχη.

Ο Ορφέας διαθέτει Λαογραφικό Μουσείο επισκέψιμο για το κοινό.

Νέα Χορωδία Λευκάδας

νεα χορωδία λευκαδας

Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος “Νέα Χορωδία Λευκάδας” ιδρύθηκε το 1964 με σκοπό την διατήρηση της Επτανησιακής Μουσικής Παράδοσης και την συμβολή στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου στην Λευκάδα. Διαθέτει Μικτή Χορωδία, Χορευτικό Τμήμα παιδικό και ενηλίκων.

Το Χορευτικό Τμήμα, χάρις στην άρτια τεχνική κατάρτιση των χορευτών και σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία των ιδιαίτερα όμορφων στολών, έχει πραγματοποιήσει πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς απ΄όλη την Ελλάδα με τις αντίστοιχες στολές από τα Επτάνησα- Ήπειρο- Θεσσαλία- Μακεδονία- Θράκη- Αιγαίο- Μ. Ασία. Επίσης έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία εμφανίσεις στο εξωτερικό όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία κ.λ.π σε Φολκλορικά Φεστιβάλ. Έχει κάνει ειδικές εκπομπές για την Ελληνική, την Ιταλική και τη Γαλλική Τηλεόραση. Είναι μέλος της ΔΟΛΤ-UNESCO (Διεθνή οργάνωση λαϊκής Τέχνης).

Υπο την αιγίδα της Νέας Χορωδίας Λευκάδας πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στο δυτικό κανάλι της πόλης το έθιμο “Βαρκαρόλα”.

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.neaxorodia.gr

Όμιλος Λαϊκών Χορών Πήγασος Λευκάδας

Pigasos

Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό την διάσωση, διατήρηση και διάδοση, μέσω της διδασκαλίας, της παραδοσιακής χορευτικής μας κληρονομιάς, έχοντας μια ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της Λευκάδας, όσο και της χώρας μας γενικότερα. Βασικός ιδρυτής του ο αείμνηστος Σπύρος Πολίτης, καθηγητής φυσικής αγωγής, που μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν πρωτοστάτης και άξιος καθοδηγητής. Στον όμιλο περισσότεροι από 250 χορευτές όλων των ηλικιών έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μουσικοχορευτική μας παράδοση, έτσι όπως διατηρείται ακόμη ζωντανή στην ελληνική ύπαιθρο, διασφαλίζοντας την συνέχεια της. Λειτουργούν παιδικά-εφηβικά τμήματα και τμήματα ενηλίκων.

Ο Όμιλος διαθέτει κοστούμια από αρκετές περιοχές της Ελλάδας και παρουσιάζει χορούς, τραγούδια και δρώμενα από όλο τον ελλαδικό χώρο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ, όπου ενδεικτικά αναφέρουμε τις χώρες Ιταλία, Μάλτα, Κύπρο, Βέλγιο, Αυστρία, Τουρκία, Σερβία καθώς και στις περισσότερες ελληνικές πόλεις. Έχει επίσης εμφανιστεί στην ελληνική και ιταλική τηλεόραση. Ο Πήγασος και οι δραστηριότητες του βασίζονται στην ερασιτεχνική δημιουργία, τον ενθουσιασμό και το μεράκι των μελών του.

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.pigasoslefkadas.wordpress.com

Απόλλων Καρυάς Λευκάδας

apollon_karyas

Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος “Απόλλων” εκπροσωπεί την Καρυά. Έχει πλούσια πολιτιστική δράση η οποία οφείλεται στη συνεχή παρουσία και συμβολή του. Οι καταβολές του εντοπίζονται στη δεκαετία του 1930. Τότε γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για πολιτιστική δράση. Οι έντονες πολιτιστικές ανησυχίες οδηγούν στην ιδέα ίδρυσης του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου το 1956, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή των παραδόσεων της Λευκάδας. Η εξέλιξη του χορευτικού τμήματος ήταν εντυπωσιακή. Παιδιά και νέοι ηλικίας 7 έως 35 χρόνων πλαισιώνουν τα τμήματα χορού. Έχει συμμετάσχει στα περισσότερα Φολκλορικά Φεστιβάλ της χώρας μας και σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε Αγρίνιο, Δαφνί, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Ξάνθη, Πρέβεζα, Σιάτιστα, Φιλιατρά και σε Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Βοσνία, Κροατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία. Από το 1963 συμμετέχει ανελλιπώς στο Διεθνές Φεστιβάλ της Λευκάδας.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ έχει δημιουργήσει λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Καρυάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.apollonkaryas.gr

Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι»

skaroi nikianas

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι» ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1991 με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού, πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του και γενικότερα της περιοχής. Ο Σύλλογος σήμερα απαρτίζεται από 150 μέλη και παρουσιάζει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα ιδιαίτερα τα 6 τελευταία χρόνια.

Εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα διάφορα τμήματα που έχει δημιουργήσει, έχει συμβάλλει και έχει βοηθήσει σε θέματα που αφορούσαν στο χωριό και τους κατοίκους. Οι στόχοι του Συλλόγου για το μέλλον είναι να συνεχίσει να βοηθά τον τόπο και τους κατοίκους του και ειδικότερα τα παιδιά, δημιουργώντας για αυτά διεξόδους και λύσεις από τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Διαθέτει χορευτικό που παίρνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του νησιού και θεατρικό που ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές θεατρικές παραγωγές του.

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.skaroi.gr

Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών Λευκάδας «Φωτεινός»

foteinos_sfakioton copy

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών “Φωτεινός” ιδρύθηκε επίσημα το 1983. Η δράση του όμως ανάγεται στη δεκαετία του 60 όπως μαρτυρούν δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων της εποχής αλλά και οι μαρτυρίες των ανθρώπων των χωριών μας που τότε δραστηριοποιούνταν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Για αρκετά χρόνια ήταν ο κύριος εκφραστής πολιτιστικών δράσεων στους Σφακιώτες. Με την ίδρυση του ενιαίου δήμου το 1990 οι δραστηριότητες, τα στελέχη του και οι υποδομές του “πέρασαν” στο Πνευματικό Κέντρο. Με την κατάργηση των δήμων το 2010 διαπιστώθηκε από τους ανθρώπους των χωριών μας η ανάγκη ανασύστασής του. Έτσι από το Γενάρη του 2011 ξεκίνησε μια νέα πορεία. Ιδρύθηκε ξανά το χορευτικό τμήμα. Αποτελείται σήμερα από πενήντα και πλέον χορευτές. Κυκλοφόρησε την εφημερίδα ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ που απ’ την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε απ’ τον κόσμο. Ίδρυσε τράπεζα αίματος και πήρε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης διαθέτει θεατρικό και χορωδιακό τμήμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.foteinos-sfakiotes.gr

Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού & Περιχώρων «Αλέξανδρος»

alexandros_nydriou

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδρίου και Περιχώρων “Αλέξανδρος” ιδρύθηκε το 1990 με έδρα το Νυδρί Λευκάδας. Το χορευτικό τμήμα διατηρεί σε λειτουργία 5 χορευτικές ομάδες από παιδιά 6 μέχρι 18 ετών που εκπαιδεύονται σε χορούς της Επτανήσου αλλά και πολλών περιοχών της Ελλάδας. Ο “Αλέξανδρος” έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα πολλές παραστάσεις στο Νυδρί, σε πολλά χωριά της Λευκάδας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας και σε πόλεις εκτός Λευκάδας.

Οι παραστάσεις αφορούν παραδοσιακούς χορούς της Λευκάδας, της Επτανήσου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Αιγαίου και άλλων περιοχών του Ελληνισμού και γίνονται με στολές του Συλλόγου και συνοδεία ορχήστρας. Οι δραστηριότητες του “Αλέξανδρου” τον καθιέρωσαν σε όλη την Λευκάδα και τον βοηθούν να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ανάπτυξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων

tsoukalades

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων Λευκάδας ιδρύθηκε το 1976. Σκοποί του συλλόγου είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανάδειξη των προβλημάτων του χωριού των Τσουκαλάδων, η δραστηριοποίηση των μελών και των κατοίκων του για την επίλυσή τους, η άνοδος του πνευματικού και μορφωτικού τους επιπέδου, η καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και των κατοίκων καθώς επίσης η διαπαιδαγώγηση τους στις αρχές της ελευθερίας της ειρήνης και στην προώθηση των ανθρωπιστικών ιδεών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων έχει παρουσιάσει πλούσια δράση και διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΙΩΤΙΚΑ», με χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις, ομιλίες αναβιώσεις λαογραφικών δρώμενων .
Σήμερα λειτουργεί παιδικό θεατρικό τμήμα καθώς και χορευτικό τμήμα ενηλίκων και παιδικό.
Το χορευτικό έχει δώσει αρκετές παραστάσεις τόσο σε διάφορα χωριά της Λευκάδας όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σάμο κλπ).

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.tsoukalades.blogspot.gr

Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας “Αγερμός”

Το Στέκι πολιτισμού Λευκάδας “Αγερμός” ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 από τον Γεράσιμο Λογοθέτη και μια ομάδα νέων με τα ίδια ενδιαφέροντα και εδρεύει στο Νυδρί. Στόχο έχει τη διάσωση, παρουσίαση και διάδοση κάθε μορφής και στοιχείου του λαϊκού μας πολιτισμού και της λαϊκής μας παράδοσης καθώς επίσης την ανάπτυξη, προαγωγή και καλλιέργεια κάθε είδους καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Διαθέτει τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών (προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβων, αρχαρίων, γυναικών και ενηλίκων), τμήματα χορωδίας παιδιών και ενηλίκων και θεατρικά τμήματα για παιδιά και ενήλικες.

Τον Ιούλιο διοργανώνει παραδοσιακή χορευτική παράσταση και συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας.

“Αγερμός” είναι η εθιμική διαδικασία που έκαναν κάποτε όταν τις γιορτινές ημέρες ομάδες ατόμων επισκέπτονταν σπίτια μιας κοινότητας για να πουν τραγούδια και να ευχηθούν υγεία κι ευτυχία, όπως π.χ. τα κάλαντα.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 6994641614 (Γεράσιμος Λογοθέτης) / agermos.lefkada@gmail.com / Facebook group

Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλπαινας

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλπαινας ιδρύθηκε το 1993. Έδρα τού είναι η Απόλπαινα, το κοντινότερο κοινοτικό διαμέρισμα της πόλης Λευκάδας. Κάθε χρόνο τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη διοργανώνει Γιορτή του Τρύγου και του Κρασιού. Οι επισκέπτες παρακολουθούν τον τρόπο που παραδοσιακά βγαίνει ο μούστος και διανέμεται στους παρευρισκόμενους μουσταλευριά. Η γιορτή κλείνει με παραδοσιακό γλέντι, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

O Σύλλογος διαθέτει μικρό Λαογραφικό Μουσείο (ανοικτό κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο). Τον Ιούνιο του 2017 με πρωτοβουλίες του συλλόγου αναβίωσε το παραδοσιακό παιχνίδι Αμπαλί σε γήπεδο που δημιουργήθηκε στο χώρο του Νηπιαγωγείου της Απόλπαινας.

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook group

Χορευτικός  Όμιλος Λευκάδας (Χ.Ο.Λ)

 

Ο Χ.Ο.Λ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Το κίνητρο για τη δημιουργία του είναι η αγάπη των μελών του για τον παραδοσιακό χορό και η ολοένα αυξανόμενη επιθυμία τους να μοιραστούν αυτή τη διάθεση, με περισσότερους ανθρώπους. Αποτελείται από έμπειρους χορευτές και χορεύτριες, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στο Δ.Φ.Φ. Λευκάδας, και σε πολλές διοργανώσεις πολιτιστικών δρώμενων του νησιού και άλλων περιοχών.

Το Μάιο του 2017 συμμετείχε στα “Μενελαΐδια 2017” στην Καρδίτσα, ένα Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ με ιστορία 23 χρόνων. Τον Ιούλιο παρουσιάζει παραδοσιακή χορευτική βραδιά, ενώ συμμετέχει και το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας.

Στον Όμιλο λειτουργούν τμήματα χορού παιδιών, εφήβων, αρχαρίων, ενηλίκων, γυναικών και παραστάσεων. Υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η κα Ευαγγελία Δουβίτσα.

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook group, www.xol-lefkadas.com. Τηλ. 6932293040 (Ευαγγελία Δουβίτσα)

 

Στην Λευκάδα θα συναντήσετε κι άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε μικρότερα χωριά και αναλαμβάνουν διάφορες δράσεις κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εγκλουβής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατυστόμων “Η Κόκκινη Εκκλησιά”, τον Σύλλογο φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηγαδισάνων “Πρόοδος”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυωτών “Νήρικος”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλυχού-Γενίου “Θέαλος”, τον Αθλητικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαραντοχωρίου, τον Σύλλογο Απανταχού Δραγανιτών “Η Υπαπαντή του Κυρίου”, τον Σύλλογο Βουρνικιωτών Λευκάδας “Ο Αϊ Γιάννης στο Ροδάκι”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου “Ο Νερόμυλος”, τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Οικιστών Ράχης «Ο Άγιος Διονύσιος», κ.α.

error: Alert: Content is protected !!