blog-title Blog

Blog

Πολιτιστικές ανταλλαγές με την Κίνα – Meet Music in Lefkada

Μια μοναδική μουσική εμπειρία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής την 1η Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Ανταλλαγή Πολιτιστικών και Μουσικών Παραδόσεων μεταξύ των Δήμων Λευκάδας και Ελληνικού-Αργυρόπουλης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος μαςΑπανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος η ΑΡΕΤΟΥΣΑστο πλαίσιο τηςΑνταλλαγής Πολιτιστικών και Μουσικών Παραδόσεων Δήμου Ελληνικού Αργυπούπολης – Δήμου Λευκάδος , σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης , για να απολαύσουμε 2 βραδιές αφιερωμένες στην παράδοση γεμάτες με χορούς και τραγούδια. ΛΕΥΚΑΔΑ   Σάββατο 30 […]

Περισσότερα

Το νησάκι του Αγίου Νικολάου, ο παράδεισος του Σικελιανού, με μια … drone ματιά

Μπορεί κανείς να το διακρίνει στον όρμο Δέματα, αριστερά του λίγο πριν πριν φτάσει στο κάστρο του Τεκέ και μπει στην τελική ευθεία για τη Λευκάδα. Είναι ένα μικρό κομμάτι γης που επάνω του φιλοξενεί ένα μικρό εξωκλήσι που του δίνει το όνομά του: Το νησάκι του Αγίου Νικολάου.

Περισσότερα

Με αφορμή μια εκδήλωση – Γνωριμία με τις “Ηνωμένες Πολιτείες Λευκάδας”

Ηνωμένες Πολιτείες Λευκάδας; Φαντάζει σαν ανέκδοτο, και ίσως είναι. Πρόκειται άλλωστε για ονομασία που είχε δοθεί μάλλον με περιπαικτική διάθεση από τους λοιπούς Λευκαδίτες σε κάτι μικρά χωριουδάκια κρυμμένα στις δυτικές απότομες πλαγιές των Σταυρωτών, του υψηλότερου όρους του νησιού της Λευκάδας. Μικρά αλλά πανέμορφα!

Περισσότερα

Μια εναέρια πρωινή βόλτα από τη Γύρα μέχρι το δίαυλο

Ας πετάξουμε πάνω από την ηρεμία των νερών, εκείνες τις μοναδικές στιγμές που ο ήλιος καθρεφτίζεται στα νερά κι η πόλη της Λευκάδας από μακριά φαντάζει ονειρική. Από τον Θωμά Σβορώνο και την DreamWorx.

Περισσότερα

«Χαϊδεμένη από το θεό χώρα», χαρακτήρισε την Ελλάδα η Ρωσίδα υφ. Τουρισμού

Ελλάδα, η χαϊδεμένη από τον Θεό χώρα. Έτσι χαρακτηρίζει τη χώρα μας η υφυπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, υπεύθυνη για τον Τουρισμό, Άλα Μανίλοβα, που μιλά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τους στόχους του Κοινού Τουριστικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, που ξεκινά από 1/10/2017 και ολοκληρώνεται στις 31/12/2018.

Περισσότερα

Ασφαλέστερες και καλύτερες θα είναι οι υποδομές για την κρουαζιέρα στο Νυδρί από το 2018

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, αναγνωρίζοντας τα οφέλη από τη προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας, και έχοντας ως κύριο σκοπό την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών που θα οδηγήσουν σε σταδιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  ολοκλήρωσε την οριοθέτηση της ομώνυμης Λιμενικής Εγκατάστασης στο Νυδρί Λευκάδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα για την Ασφάλεια Πλοίων […]

Περισσότερα

Εγκρίθηκε το master plan για το αεροδρόμιο Ακτίου

Κάθε νέο που αφορά το αεροδρόμιο του Ακτίου αφορά και τη Λευκάδα, καθώς μέσω αυτού γίνεται και η αεροπορική σύνδεση του νησιού μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερα

Βίντεο από την εκδήλωση “Μνήμες Ελβετών και Λευκαδίων” στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης με τίτλο: “Μνήμες Ελβετών και Λευκαδίων – Η πορεία ανάπτυξης της νοτιοδυτικής Λευκάδας 1962-1972”. Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” και στον Άγιο Πέτρο, το πανέμορφο χωριό της νότιας […]

Περισσότερα

Κίνηση, ένταση, χρώμα αλλά και χαλαρές στιγμές – βίντεο επισκεπτών του νησιού αναδεικνύει τις χάρες του νησιού

Είναι όμορφο να βλέπουμε σε βίντεο τις όμορφες στιγμές που οι επισκέπτες της Λευκάδας πέρασαν στο νησί. Είναι όμορφο να ξέρεις ότι το νησί αυτό είναι ένας τόπος αγαπητός και παρέχει στους επισκέπτες του, πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας, και χαλάρωσης.

Περισσότερα
error: Alert: Content is protected !!