Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Ορισμός ακτίνας
post-title Λευκάδα, μια βόλτα στην πόλη

Λευκάδα, μια βόλτα στην πόλη

Λευκάδα, μια βόλτα στην πόλη

Λευκάδα, μια βόλτα στην πόλη

Η Λευκάδα, το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου, συνδυάζει άψογα στοιχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις ομορφιές ενός νησιού.

Τα αξιοθέατα του νησιού αμέτρητα, το ίδιο και τα μέρη που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε.

1.Μια βόλτα στην πόλη της Λευκάδας
είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο νησί. Είναι ταυτόχρονα και το λιμάνι του νησιού και διαθέτει έναν ιδιαίτερο πολεοδομικό ιστό, που θυμίζει “ψαροκόκαλο”. Περπατήστε στα όμορφα σοκάκια, που θα σας οδηγήσουν σε μικρές πλατείες και παρατηρείστε τα παραδοσιακά σπίτια, τα περίτεχνα καμπαναριά και τους πλακόστρωτους πεζοδρόμους.

2.Το φρούριο της Αγίας Μαύρας
βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και κατασκευάστηκε το 1300 από τον Σικελό Ιωάννη Ορσίνι με σκοπό την απόκρουση των πειρατών. Σήμερα φιλοξενεί τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης.

3.Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης
θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ευρήματα από τη Μέση Παλαιολιθική εποχή μέχρι τον 40 αιώνα μ.Χ. Βασικό τμήμα των εκθεμάτων προέρχεται από την ανασκαφική προσπάθεια που έγινε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Γερμανό αρχαιολόγο Wilhelm Dörpfeld, ο οποίος αναζήτησε στο νησί τεκμήρια για να στοιχειοθετήσει τη θεωρία του ότι η Λευκάδα είναι η ομηρική Ιθάκη.

4.Επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα,
που είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους υδροβιότοπους του Ιονίου. Προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, αφού θεωρείται υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας και είναι ένα μέρος που θα σας εντυπωσιάσει. Στην περιοχή λειτουργεί αιωνόβιο ιχθυοτροφείο.

Πηγή: https://www.travelstyle.gr/

error: Alert: Content is protected !!