Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Ορισμός ακτίνας
post-title Χριστούγεννα στη Λευκάδα – Εορταστικές και άλλες εκδηλώσεις Vol. 3

Χριστούγεννα στη Λευκάδα – Εορταστικές και άλλες εκδηλώσεις Vol. 3

Χριστούγεννα στη Λευκάδα – Εορταστικές και άλλες εκδηλώσεις Vol. 3

Χριστούγεννα στη Λευκάδα – Εορταστικές και άλλες εκδηλώσεις Vol. 3

Οι εορταστικές, κυρίως, αλλά και άλλες εκδηλώσεις δημιουργούν μια υπέροχη γιορτική ατμόσφαιρα στο νησί της Λευκάδας.

Μουσική, εκθέσεις, ζωγραφική, κατασκευές, χριστουγεννιάτικες αγορές, κινηματογράφος, γαστρονιμικές εκπλήξεις, αθλητικές διοργανώσεις, και φυσικά το παγοδρόμιο περιμένουν μικρούς και μεγάλους, Λευκαδίτες και επισκεπτες του νησιού να περάσουν όμορφες, δημιουργικές αλλά και χαλαρές στιγμές.

Ας δούμε λοιπόν τις εκδηλώσεις  που τρέχουν ήδη και όσες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.

Εκθέσεις
 • Για τρεις ακόμα ημέρες μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση Αφίσας της Κινηματογραφικής Λέσχης του Ορφεά στην αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος στην πλατεία Μαρκά (μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου)

 • Αμέσως μετά (από τις 18 Δεκεμβρίου) στον ίδιο χώρο θα σας περιμένουν οι Θωμάς Σολδάτος και Ανδριάννα Κατωπόδη με τις υπέροχες ζωγραφικές του συνθέσεις.

 • Στις 16 Δεκεμβριου μπορείτε να θαυμάσετε τα έργα της εξαιρετικής Χαράς Σαΐτη με θέμα “Άγγελοι” στο Bar Z (Γαζή και Καραβέλα 11, Λευκάδα).

Κινηματογράφος
 • 16 & 17 Δεκεμβρίου η παιδική ταινία Κόκκινη Χελώνα περιμένει τους μικρούς Λευκαδίτες και επισκέπτες του νησιού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

 • 19 & 20 η σειρά των μεγάλων να παρακολουθήσουν την “Ρόζα της Σμύρνης” του Γιάννη Κορδέλα στον ίδιο χώρο.

Αθλητικές διοργανώσεις
 • Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου μη ξεχάσετε να πάρετε το ποδηλατό σας για τη συμμετοχή σας στην φιλανθρωπική ποδηλατάδα του Φίλανδρου. (δείτε εδώ)

 • Ενώ μη ξεχάσετε να  δηλώσετε συμμετοχή στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου SANTA RUN για ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά και Kids’ SANTA RUN για παιδιά Δημοτικού, από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου. (δείτε εδώ)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για την συγκέτρωση τροφίμων και φαρμάκων
 • Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο χώρο του Γηροκομείου Λευκάδας από τους εθελοντές πολιτικής προστασίας στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό συσσίτιο και φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο. (Σάββατο 16 Δεκεμβρίου  και ώρα 10:00-13:00). Η παρουσία σας και η συνεισφορά σας είναι πολύτιμη για τους συνανθρώπους μας που αυτές τις άγιες μέρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την βοήθεια όλων μας.

 • Κάλεσμα συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον Όμιλο Λαικών Χορών Πήγασος Λευκάδας (16 & 17 Δεκεμβρίου)

Χριστουγεννιάτικες αγορές
 • Πολυπολιτισμικό παζάρι Νυδριού. Το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια παζάρι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου του χωριού την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

 • Χριστουγεννιάτικη αγορά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσουκαλάδων την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού.

 • Χριστουγεννιάτικη αγορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς επίσης την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.

 • Χριστουγεννιάτικη αγορά από το 2ο Νηπιαγωγείο Νυδριού την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου από 12:30 μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Εκδήλωση για το βιβλίο
 • Εκδήλωση για το βιβλίο (παρουσίαση-συζήτηση) από την Λέσχη Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας (19 Δεκεμβρίου). Περισσότερα δείτε [εδώ]

Η κύρια είσοδος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες

 • Μουσική γενέθλια εκδήλωση από την ιστορική Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας με τη mezzo soprano Ιωάννα Βρακατσέλη στην Αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.

 • Χριστουγεννιάτικη παράσταση του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων και παιδικής χορωδία του Μουσικοφιλολογκού Ομίλου Ορφέα Λευκάδος, στις 18 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδος

 • Το Χριστουγεννιάτικο Μυστήριο του ‘Ηχου” με άριες από γνωστές όπερες, ρωσσικά ρομάντσα και αγαπημένα τραγούδια από διάσημα μιούζικαλ από τον Σύλλογο Ρωσοφώνων Λευκάδας “Σλάβα”. Την Παρασκεύη 22 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο. Περισσότερα δείτε [εδώ]

Εκδηλώσεις Γαστρονομίας
 • Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Λευκάδας στην πλατεία της παραλίας, οι Λευκαδίτες μέλης της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολης» για 1η φορά θέλοντας να προβάλλει την παραδοσιακή τοπική κουζίνα και να παρουσιάσει τον γαστρονομικό πλούτο της Λευκάδας, θα μαγειρέψει και θα προσφέρει στους παρευρισκομένους ιδιαίτερες γεύσεις. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12 με ώρα έναρξης 17:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Περισσότερα δείτε [εδώ]
Λαδόπιτα Λευκάδας

Λαδόπιτα Λευκάδας

 Εκδηλώσεις νυχτερινής διασκέδασης
 • Διασκεδάστε το KARMA στην παραλία της Λευκάδας. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου με τον Δήμο Μπέκε και το Σάββατο 16 με τον Σπύρο Βρυώνη

 • Το STIGMA Club μαζί με το LEFKAS CALLING σάς υποδέχεται στις 27/12/2017 παρουσιάζοντας τούς Artists σε TECH & TECHNO μουσική: NIKKI GONZALES, MULICK, Stone – Leap, Bra – Ket

Άλλες εκδηλώσεις
 • Δωροέκθεση και άλλες εκδηλώσεις από το Κέντρο Νεότητας της ΙΜΛΙ (Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης) (17 Δεκεμβρίου 2017 – 6 Ιανουαρίου 2018).

 • Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό bazaar από το Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Λευκάδας (ΣΥΜΟΛ), την παραμονή των Χριστουγέννων με σκοπό αυτή τη φορά την συγκέντρωση χρημάτων για την Αρσενία Κατερίνα Σολδάτου κατόπιν έκλησης της οικογένειάς για τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση που πρέπει να κάνει.

 • Φιλανθρωπική Βραδιά για το Γηροκομείο Λευκάδας από την ΙΜΛΙ (Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης) (29 Δεκεμβρίου).

Και φυσικά μην ξεχάσετε
 • Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για όλους” από το Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στο φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ με πολλές συμμετοχές και παράλληλες εκδηλώσεις .(Σάββατο 16 Δεκεμβρίου).

 • Καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του νέου χρόνου, το παγοδρόμιο θα είναι ανοιχτό στην παραλία της Λευκάδας στην είσοδο της πόλης.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινά 12:00 -23:00

Σαββατοκύριακο και αργίες 10:00-23:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 5 € (για όλες τις ηλικίες, με δυνατότητα παραμονής 30’ στο παγοδρόμιο)

 

error: Alert: Content is protected !!